nässelsoppa grädde

Nässelsoppa. 4 portioner. Ingredienser. ca 2 liter färska nässlor 7,5 dl vatten 1 grönsaksbuljongstärning 2 dl grädde g färskost. Gör så här: Skölj nässlorna i rikligt med kallt vatten. Lägg ner dem i kokande vatten och förväll i 3 minuter. Låt nässlorna rinna av och svalna i ett durkslag. Mixa sedan. Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Koka ett par minuter. Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av soppan med salt och ev lite sherry. Servera den het och nykokt med en ägghalva i tallriken. Strö över lite gräslök. Servera gärna. Gör så här: Rensa, skölj och förväll nässlorna i vatten ca 7 min. Sila av vattnet och krama ur nässlorna. Hacka dem grovt. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull. Klipp ned ¾ delar av gräslöken, spar resten till garnering. Pudra över mjölet och tillsätt nässlor, buljong och grädde. Låt koka ca 5 min. nässelsoppa grädde

Nässelsoppa grädde - visar han

Vidare kan du ha i en dl vitvin för att matcha vinval. Nässelsoppa är nyttig, billig och god. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Avkok koka 10 minuter på brännässlor är bra för hårbotten - använd som sköljvatten eller massera in i hårbotten. En variant på kokosbollar som är spritsade som toppar på pepparkakor garnerade med strössel. Smaka av soppan med salt och vitpeppar. Tornedalstapas Åsa - Haparanda.

Nässelsoppa grädde Video

Förrätt: Kokt sparris med hollandaise och knaperstektsidfläsk - Halv åtta hos mig (TV4)

Nsta: Nässelsoppa grädde

Nässelsoppa grädde Sex videok
Nässelsoppa grädde Malmgården
Nässelsoppa grädde 811
STEGHYLLA MIO Stek senaste nytt skåne krispiga i smöret. Se sortimentet för din leveransadress: Servera nässelsoppan med kokt ägghalva eller efter tycke. Tornedalstapas Grilltips - Haparanda. Dags att göra nässelsoppan.